dilluns, 9 de setembre del 2013

CONCURSOS DE VILANOVA DE BELLPUIG I TÀRREGA

7 de setembre
Vilanova de Bellpuig, 7ena jornada del Campionat de la Terra Ferma
8 de setembre

Tàrrega, 8ena jornada del Campionat de la Terra Ferma

Marc Rovira | Responsable de comunicació

La Dolç Infern fa un pas més cap al Campionat en els concursos de Vilanova i Tàrrega

Una vuitantena de sardanistes aprofiten la Festa Major per celebrar els 50 anys de la colla Sol Ixent 
 
                                            concurs de Vilanova de Bellpuig / Imatge: Marc Rovira

La doble cita sardanista d'aquest cap de setmana ha servit per confirmar el liderat de la colla del Grup Sardanista Montserrat, la Dolç Infern, que entre les colles de la demarcació ha aconseguit la primera posició. Així, al concurs celebrat dissabte a Vilanova de Bellpuig, els actuals líders van imposar-se a les sis colles participants i els van seguir els Estol-Espígol d'Agramunt, la Somni de Lleida i la Sol Ixent, els amfitrions. A la part baixa de la classificació s'hi van situar la colla Xalem de Bellvís, la Verge del Miracle de Balaguer, els Jovencells de Cervera i la Ferma de Ponent de Bellpuig, les dues darreres empatades a punts. En punts lliures, la colla d'Agramunt va quedar primera, en superar la Dolç Infern, la Somni i els sardanistes de Vilanova de Bellpuig.

A Tàrrega, la colla convidada Xàldiga de Barcelona, ha estat la triomfadora, seguida de les dues favorites a Lleida, la Dolç Infern i l'Estol-Espígol. La Xalem, la Somni, la Verge del Miracle i la Font de Valldans han seguit a la classificació, que han tancat la Ferma de Ponent i la Jovencells de Cervera. En punts lliures, la classificació ha seguit el mateix patró que a Vilanova de Bellpuig, en les dues primeres posicions, mentre que la tercera i la quarta han estat per la Xàldiga i la Somni.

50 anys de sardanisme de competició a Vilanova de Bellpuig
 
Imatge: Marc Rovira
La colla Sol Ixent de Vilanova de Bellpuig està d'aniversari i per celebrar-ho han aprofitat el concurs de la Festa Major per reunir un bon nombre de sardanistes que han estat part de la formació durant algun dels 50 anys de vida de la colla. Així, una vuitantena de sardanistes es van tornar a calçar les espardenyes per recordar el seu pas per la colla i units als dansaires actuals van poder omplir el poliesportiu del municipi. L'acte també es va convertir en un petit homenatge a la presidenta de l'Agrupació, Pilar Torrades, per la gran implicació durant dècades en el projecte sardanista i als dos padrins de la colla, Jaume Macià i Joana Bonet. A més, la Bellpuig Cobla va estrenar la sardana d'Òscar Barqué dedicada a la Verge del Lliri, patrona de Vilanova de Bellpuig. La segona part de la celebració tindrà lloc durant l'Aplec, el primer cap de setmana d'octubre.  

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada