dimecres, 4 de setembre del 2013

CONCURSOS D'ENCAMP I D'OLOT

31 d'agost
Encamp, concurs de competició lliure

Felip Vallejo

La  gran feina de la Junta de La Grandalla ha fet possible un altre cap de setmana multitudinari a la vila d'Encamp amb el 26è Aplec de la Sardana, que tradicionalment comença amb el concurs de colles, que enguany celebra 20 anys de vida.
Aquest, ha començat puntualment a 3/4 de 6 de la tarda amb l'entrada a la plaça dels Arinsols de les 15 colles participants.
El concurs ha continuat d'una forma àgil i amena amb les dues sardanes de competició, la revessa i la sardana de punts lliures, finalitzant amb una gran sardana de germanor que ha arribat a tots els racons de la plaça.
 


                                                            Imatge del concurs /  Ricard Lloret
 
La cobla La flama de Farners, ha acabat la seva actuació amb unes sardanes per a tothom, que han tornat  a omplir la plaça de balladors.
 

                                                                                  Sardana de Germanor / Imatge: Albert Solé
 
Al vespre, els actes han continuat amb el tradicional sopar en el transcurs del qual s'otorga la Grandalla d'argent, guardó que serveix per homenatjar a una persona que s'ha distingit per la seva tasca en l'àmbit sardanista ja sigui a nivell local o internacional. En aquesta ocasió la distinció ha recaigut al sabadellenc Lluís Subirana, reconegut promotor cultural i sardanista. Seguidament s'ha donat pas a la representació de l'obra de teatre Krampac i a la tradicional  ballada de sardanes al mateix recinte amb la cobla La Flama de Farners.

Diumenge, l’Aplec, en la seva 26ena edició,  ha tancat aquest cap de setmana dedicat a la sardana i la cobla amb l’afluència de centenars de sardanistes vinguts d'arreu del país i de Catalunya al llarg dels dos dies. Les cobles La Flama de Farners i Principal del Llobregat,  van interpretar la vintena de sardanes programades en aquesta edició.    

                                                                             L'Aplec / Imatge: Gemma Galvany

 

LES CLASSIFICACIONS

ALEVINS

LLOC
COLLA
POBLACIÓ
PUNTS
1
QUITXALLA GALZERAN
RUBÍ
6

INFANTILS

LLOC
COLLA
POBLACIÓ
PUNTS
1
PETITS GALZERAN
RUBÍ
9
1
PETITS AMUNT I CRITS
TERRASSA
9

VETERANS

LLOC
COLLA
POBLACIÓ
PUNTS
1
GALLIGANS
GIRONA
7
2
JUVENTUT SARDANISTA
PUIGREIG
11
3
CONTINUÏTAT
TERRASSA
17
4
LA MERCÈ
TARRAGONA
 
5
FRANCOLÍ
EL MORELL
 
6
ELS MORELLENCS
EL MORELL
 
7
ESTEL BLAU
EL MORELL
 

GRANS


LLOC

COLLA

POBLACIÓ

PUNTS

1

BLANCA ESPURNA

SITGES

7

2

GALZERAN

RUBÍ

14

3

ENÈRGICA

BARCELONA

15

4

AMUNT I CRITS

TERRASSA

24

5

FONT DE VALLDANS

PONTS

30


Olot, 6ena Jornada del Campionat Gironí

A les 10 de la nit, començava la 6ena Jornada del Campionat Gironí. 22 colles ompliren la plaça de braus, un clàssic d'aquesta demarcació que ha arribat a la 73ena edició.
Destaca el triomf la banyolina Claror de Goges  en la categoria absoluta, superant a l'actual lider del campionat la cassanenca Mans amigues.
 
Imatge general del concurs amb la colla Claror de Goges a primer terme / Pierre Vizentini


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada