dimecres, 18 de setembre del 2013

DUET TORROELLA - LLORET

15 de setembre
Torroella de Montgrí, 7ena jornada del Campionat Gironí


Jaume Nonell
Imatges: Felip Vallejo

 


El concurs de Torroella de Montgrí va venir marcat per l'aigua que va caure a primeres hores del matí. El cel estava gris una nora abans de començar però el terra de la plaça John Lennon estava bé excepte en algun tros.  Les dues tandes, però, van ser perfectament enquibides a l'espai restant i el concurs es va poder desenvolupar sense novetat això sí, sempre pendents del cel que en algun moment va deixar caure algunes gotes amenaçadores.
 
Enguany es van fusionar aplec i concurs em  un sol dia. Al matí les dues primeres sardanes i les dues últimes van poder ser ballades per tot el públic mentre que les restant estaven programades pel concurs tot i que hi havia espai suficient per a qui no fos de colla pogués ballar-les.
 
Van participar 23 colles, la majoria del campionat comarcal de Girona més colles lliures del grup Riallera, la Xàldiga i la Amistat, de Ceret.
Els primers llocs va ser per  I"lusions i Montgrí Mini (alevins), Nins (alevins lliures), Estel de les Gavarres (infantils), Arquiris (infantils lliures) Montgrí 2000 (juvenils), Aires Gironins (veterans), Entre Boires (veterans lliures), Mans Amigues (grans) i Xàldiga (grans lliures).
Destaquem el clar primer lloc de Mans Amigues a la categoria gran on hi havia dues colles més que diumenge estaran a la fase A del Campionat de Catalunya: Xàldiga i Continuïtat del Montgrí i una que no hi participa, la Claror de Goges però, que si ho fes , hi donaria força guerra.
 



La interpretació musical s'ha alternat amb Foment del Montgrí, Principal de Cassà i Principal de l'Escala. A quants concursos es pot comptar amb 3 cobles interpretant alhora la sardana de germanor?

15 de setembre
Lloret de Mar, 8ena jornada del Campionat Gironí

 
                                                                     Imatge: www.sardanistes-gironins.com


Amb la tarda més assoleiada es va celebrar el concurs de Lloret.
Un total de 15 colles ompliren la Plaça Pere Torrent, que ballaren al so de la cobla Contemporània.
Destaca la victòria en la categoria absoluta de la banyolina Claror de Goges per davant de Mans Amigues, de Cassà de la Selva.
En alevins, la guanyadora fou Il.lusions, en infantils, Estel de les Gavarres, les dues de Cassà, i en veterans Aires Gironins es tornà a imposar en la classificació. 
El trofeu de colla complerta  ha estat per la colla Aires Gironins.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada