dijous, 3 d’octubre del 2013

SITGES

29 de setembre
Sitges, Jornada Inaugural del Campionat Nacional Infantil i Juvenil

  Presentació de la colla lleidatana juvenil Somni / Imatge: www.visitsitges.com
 
Àlex Coca

Les colles entraven a la plaça de la Fragata de Sitges amb el seu respectiu ordre de galop. Primer concurs del Campionat de Catalunya en categoria infantil i juvenil. Les colles participants en el campionat esperaven les últimes per quedar-se a dins el recinte i presentar-les mentre elles feien les seves figures.

Un concurs àgil, però marcat per una megafonia un tant aïllada del concurs en sí, que feia començar la cobla abans que les colles estiguessin llestes per ballar. No obstant, això no va fer que el concurs se’n ressentís i va esdevenir tot un espectacle.

Pel que fa al campionat, les colles Estel de les Gavarres, de Cassà de la Selva, i Cabirols de Sabadell, van quedar primeres en aquesta primera cita, en les seves respectives categories, infantil i juvenil.

                                                  Imatge general del concurs / Imatge: Camil Roca

Trapelles, en categoria aleví, Geltrunenca, en infantils, Mare Nostrum, en grans i Toc de Dansa, en veterans, completen el podi en la modalitat lliure.
 
Com a petita anècdota del concurs, durant la sardana de germanor, alguns dansaires de les colles infantils, van fer alguns dels seus punts lliures ja que la sardana que tocaren fou Blanca Espurna, una de les triades per la propera final de punts lliures.

Un primer concurs de campionat on vam poder veure un marcat increment de colles en categoria infantil i un manteniment en nombre de colles juvenils.

CAMPIONAT '13
Felip Vallejo

En aquesta primera jornada del Campionat Infantil i Juvenil hem pogut veure globalment un nivell força alt de les colles, sobre tot en les juvenils.
Cal destacar la superioritat de Cabirols, juvenil,  i Estels de les Gavarres, infantil, envers les demès colles, fet que  va augmentar en la segona sardana de cada tanda, especialment amb Please, don't stop the music, sardana força exigent amb les colles, ballada pels juvenils.

                                                     Colla Cabirols / Imatge: Amics de la Sardana de Sitges

CLASSIFICACIONS DEL CAMPIONAT NACIONAL - 1ª JORNADA
 
INFANTIL 
CLASS.  FINAL
 
S1
S2
LLOC
PUNTS
COLLA
LLOC
PUNTS
LLOC
PUNTS
1
6
ESTEL DE LES GAVARRES
1
3
1
3
2
16
GUSPIRA
2
9
2
7
3
19
P.  TARRAGONA DANSA
3
10
3
9
4
24
PETITS GALZERAN
4
12
4
12
5
37
PETITS LAIETANS
5
14
5
13

JUVENIL
CLASS. FINAL
 
S1
S2
LLOC
PUNTS
COLLA
LLOC
PUNTS
LLOC
PUNTS
1
6
CABIROLS
1
3
1
3
2
14
MONTGRÍ 2000
2
6
3
8
3
15
NOVA TARRAGONA D.
3
9
2
6
4
24
SOMNI
4
12
4
12



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada